fredag 28. april 2017

Lavkarbo bacalao i trykkoker

For å holde karboinntaket på et lavt nivå, eksprimenterer jeg for tiden med å gjøre tradisjonelle matretter litt mer lavkarbovennlig. Følgende er et forsøk på Bacalao uten potet. Poteten er erstattet med squash. Den har 1,8 g karbohydrater pr 100 g, - mot potetens 15 -17 g/100g. De fleste har vel forsøkt å spise denne grønnsaken, men en av fordelene med den er at den er nøytral i smaken og evner å ta opp smak fra andre ingredienser.

Det meste av ingrediensene klar til take-off
Ingredienser:

600g    Klippfisk, utvannet, kokt og renset
2 box   Hakkede tomater
2 stk    Squash
2 stk    Løk
1 stk    Sjalottløk
4 stk    Hvitløksfedd
50 g    Sorte oliven
50g     Grønne oliven
15 cm Purre
1 stk    Rød paprika
5 dl     Olivenolje
2,5 dl  Vann
Chilipulver / fersk chili etter smak
Nykvernet pepper
Urter - basilikum, oregano etc
Litt Worchester-sauce
Tabasco
Evt litt salt
Rutine:

Finhakk løk, hviløk og purre. Skjær paprika i biter. Squashen skjæres i skiver 0,5 - 1 cm tykke.

Varm opp oljen i en romslig kasserolle. Det skal "ryke" av oljen. Ha i løk, hvitløk og purre. Trekk kasserollen av varmen  og ha i squash, hakkede tomater, oliven og parika. Krydre med chili og de andre krydderne.

Nå legger du grønnsakblandingen og fisk lagvis i trykkokeren. Ha i vannet. Kok opp på full varme, sett på lokket og la trykket øke til max. Behold trykket i 10 - 15 minutter. Slipp ut trykket gradvis og ta av lokket.

Server med valgfri salat.

Resultatet ble utmerket og ingen savnet poteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar