Jeg har prøvd forskjellige former for lavkarbo brød og knekkebrød, og etter en del forsøk og variasjoner, har jeg kommet frem til et knekkebrød eller kjeks som passer for min smak og behov.
Det finnes mange oppskrifter på knekkebrød på nettet, - dette er min favoritt:
125 g mandler
60 g nøtter av eget valg
180 g solsikkekjerner
150 g sesamfrø
14 g fiberhusk
5 dl vann
1-2 ts salt
Hakk mandler og nøtter fint i foodprocessor el., og bland alle de tørre ingredisensene. Tilsett vannet. Røra virker tynn, men etter 10 min har fiberhusken gjort jobben, og deigen er klar til å bli fordelt på to stekeplater med bakepapir på.
Knekkebrødene skal nå stekes/tørkes i 70 minutter. Dersom man har varmluftsovn stekes begge platene samtidig, - en øverst og en nederst i ovnen. Bytt plass etter 35 minutter. Uten varmluftsovn stekes en og en plate i 70 minutter. Temperatur 150 - 170 grader.
Innhold pr 100 g:
Energi 644 kcal
Fett 54 g
Karbohydrat 12 g
Protein 21 g
Fiber 13 g
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar