Nå er vi midt i sesongen for skrei, lever, rogn ..... og torsketunger. Sprøstekte torsketunger er en klar delikatesse som mange setter stor pris på, - og som mange dessverre ikke liker.
I dag var det godt tilbud på torsketunger på Eurospar, og jeg slo til.
Utgangspunktet ser ut som følger:
Tungene har fått et dryss med salt, og ligger slik en halv til en time. Dette er en viktig prosess. Saltet gjør noe med konsistensen, - fastere og bedre å tygge på. Det samme gjelder forøvrig for all fersk fisk.
I mellomtiden lager jeg en blanding av hvetemel, salt og pepper til panering av tungene. Jeg tilsetter også litt Hot Madras Curry Powder. Det er to grunner til det: selvfølgelig smaken, men også fordi karri setter en fin farge på maten. Hvor mye karri som skal tilsettes, er opp til den enkelte, og den er ikke nødvendig for et glimrende resultat.
Til å steike tungene, bruker jeg en blanding av rapsolje og smør. Bruk god varme, og ikke steik for mange tunger på en gang. Et godt resultat krever konsentrasjon. Snu tungene ofte. Når tungene er sprø på begge sider, er de som regel ferdig, men test en for å være sikker. Server straks.
Tilbehør er et personlig valg, og det som normalt passer til stekt fisk, passer også til tunger. Som saus kan brukes mayones, aioli eller remulade.
Her har jeg brukt kokte gulrøtter, isbergsalat og et lett dryss med sprøstekt baconpulver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar