lørdag 22. februar 2014

Viltgryte Arjeplog

Ingredienser

250 g varierte rotgrønnsaker
220 g løk
50g purre
250 g små champignoner
250 g fennikel
680 g reinkjøtt (her er brukt bankekjøtt uten ben, men andre løsninger, og andre dyr er like bra)
3 fedd hvitløk 14 knuste einebær
0,5 dl olivenolje til løken
0,5 dl rødvin
4 dl rødvin
2 dl créme fraiche

Fremgangsmåte

1. Varm olivenoljen i en jerngryte, og ha i løk, hvitløk, purre og knuste einebær. Ikke for sterk varme, løken skal bli blank, men ikke brun. Brunet hvitløk blir bitter, og gir dårlig smak.
2. Stek rotgrønnsakene i litt smør og sett til side.
3. Brun kjøttet i litt smør og legg det i en bolle på kjøkkenpapir.
4. Stek soppen og sett til side.
5. Kok ut stekepannen med o,5 dl rødvin. Kok nesten inn. Ha i 0,5 dl vann og kok inn en del, og ha utkoket over i gryten.
6. I gryten legges nå kjøtt, rotgrønnsaker og rødvin. Kok rolig til kjøttet er mørt, rør inn créme fraiche og ha i soppen. Fortsett rolig koking i 10 min. Pynt med litt grønt og server. En kraftig rødvin er godt følge.

Smaksatt med salt, pepper, soyasaus, worcestershire sauce, tabasco og basilikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar